לימודי פיזיותרפיה באיטליה

תאריך עדכון אחרון: 11.11.2022

לימודי פיזיותרפיה – תנאי קבלה

  • תעודת בגרות מלאה – אין חשיבות לממוצע.
  • ציון בחינה פסיכומטרית – ציון 400 ומעלה 
  • מבחן שפה – יש לעבור מבחן שפה באיטלקית, מבחן זה בודק הבנה בסיסית בשפה האיטלקית. למידע נוסף על שלב זה לחצו כאן.
  • מעבר מבחן כניסה כלל אוניברסיטאי לקבלה ללימודי פיזיותרפיה – סטודנטים זרים יכולים להתקבל ללימודים החל מציון 20 ומעלה. ככל שהציון יהיה גבוה יותר כך הסיכוי לקבלה ללימודי התואר בפיזיותרפיה גבוה יותר. וכך גם הסיכוי להתקבל לעדיפות הראשונה שלכם. במידה והינכם בעלי דרכון אירופאי יהיה עליכם להתמודד על ההקצאות של הסטודנטים המקומיים. התחרות עם הסטודנטים המקומיים הינה קשה יותר והציון שיהיה עליכם להוציא כדי להתקבל ללימודים כסטודנט מקומי הינו גבוה מאוד.

הערה – לבעלי תואר ראשון בתחום מדעי אחר אין הקלה בתנאי הקבלה. במידה ועברו פחות מ4 שנים מקבלת התואר הראשון שלכם תוכלו להגיש בקשה לפטורים מקורסים מקבילים, וייתכן שבקשתכם תואשר על ידי האוניברסיטה.

שיחת בזום על לימודים באיטליה – 4.12.22 – פרטים נוספים והרשמה לשיחה

תהליך הרשמה ללימודי פיזיותרפיה באיטליה (לימודים בשפה האיטלקית)

  • קדם הרשמה – הגשת בקשת קדם הרשמה בשגרירות איטליה. נכון לשנת הלימודים שהחלה באוקטובר 2020  קדם ההרשמה היה פתוח בין החודשים מאי – עד תחילת יולי (יש להתעדכן בתארכים המדוייקים באתר שגרירות איטליה. למידע מפורט על תהליך קדם ההרשמה לחצו כאן.
  • הרשמה באתר למבחן הכניסה ללימודי פיזיותרפיה (אמיסיונה) – במהלך חודש יולי יש להרשם אונליין למבחן הכניסה ללימודי רפואה ולשלם את אגרת המבחן. פרטים נוספים לגבי התאריכים המדויקים וההרשמה אונליין תוכלו למצוא באתר : http://www.universitaly.it . נכון לשנת הלימודים 2015/16 מבחן הכניסה נערך בשבוע הראשון של ספטמבר.
  • הוצאת ויזת לימודים – מספר שבועות לפני ההגעה למבחני הכניסה באיטליה יש לגשת לשגרירות איטליה בתל אביב ולהוציא ויזת סטודנט. לחצו כאן לרשימת המסמכים הדרושים להוצאת ויזה ללימודים באיטליה.
  • מעבר מבחן ידיעת השפה איטלקית – מעבר מבחן שפה באיטלקית (לנרשמים ללימודי רפואה באיטלקית). המבחן נערך בתחילת חודש ספטמבר, בדרך כלל בשבוע הראשון של חודש ספטמבר.
  • מעבר מבחן הכניסה – בכל שנה מתקיים מבחן כניסה כלל אוניברסיטאי ללימודי פיזיותרפיה באיטליה. מידע נוסף על המבחן בהמשך העמוד.

מבחן הכניסה ללימודי פיזיותרפיה באוניברסיטאות באיטליה

סטודנטים זרים צריכים לקבל לפחות 20 נקודות במבחן זה. לעומת זאת, במידה והינכם בעלי דרכון אירופאי יהיה עליכם להבחן על ההקצאות השמורות לסטודנטים המקומיים. במקרה זה יהיה עליכם  להוציא ציון גבוה מאוד בשביל להתקבל (ציון הקבלה ללימודים נקבע על פי הציונים של שאר הסטודנטים, ככל שהציון גבוה יותר, כך גדלים הסיכויים לקבל מקום) באוניברסיטת פארמה למשל הציון הכי נמוך שאיתו התקבל סטודנט מקומי הינו 52 נקודות. המבחן מורכב ממספר פרקים: לוגיקה וידע כללי, ביולוגיה, כימיה ופיזיקה/מתמטיקה. מספר השאלות בכל פרק משתנה מעט משנה לשנה. ככל שקבלת ציון יותר גבוה במבחן זה כך גדל הסיכוי שלך להתקבל ולהיות משובץ לאוניברסיטה בה בחרת בהעדפה ראשונה. סטודנטים שקיבלו את הציון המינימלי לקבלה – לרוב גם ישובצו ללימודי פיזיותרפיה, אך לא בהכרח לאוניברסיטה אותה סימנו בעדיפות ראשונה. המבחן מתקיים באוניברסיטה אלייה נרשמתם באתר ובקדם ההרשמה בשגרירות איטליה.

הכנה למבחן הכניסה האוניברסיטאי ללימודי פיזיותרפיה

יש להתחיל להתכונן למבחן מספר חודשים מראש. המבחן איננו פשוט והינו דורש ידע ברמה טובה של השפה האיטלקית. קיימות מכינות רבות המציעות מסלולי הכנה למקצועות הרפואה באיטליה והן לרוב כוללת לימוד השפה האיטלקית מהבסיס בשילוב שיעורים מקצועיים הכוללים את המקצועות המדעיים. לפרטים נוספים על המכינה של בית ספר ILM בפיזה מלאו את טופס יצירת הקשר בתחתית העמוד.

 

שכר לימוד ועלויות

שכר הלימוד – באוניברסיטאות הציבוריות המציעות את תוכנית הלימודים לתואר בפיזיותרפיה בשפה האיטלקית משתנה מאוניברסיטה לאוניברסיטה. לרוב שכר הלימוד המלא באוניברסיטה ציבורית הינו באזור ה2000 יורו לשנה. ניתן להציג בתחילת השנה מסמכים המעידים על הכנסות ההורים, גודל הדירה וכד’ למשרד המטפל בנושא המלגות באוניברסיטה אליה נרשמתם, ובמידה ותמצאו זכאים תוכלו לקבל מלגת לימודים חלקית או מלאה ( = לימודים בחינם, מענק לימודים שנתי וארוחות חינם) או סבסוד לשכר הלימוד. במידה ולא תמצאו זכאים לקבלת מלגה, תוכלו לבקש שכר לימוד מסובסד. סטודנטים ישראלים רבים מקבלים את הסבסוד ושכר הלימוד השנתי שאותו הם משלמים נע באזור ה300 – 500 יורו.

עלויות מחייה –  עלויות מחייה משתנות מאוד מעיר לעיר ובאופי הסטודנט. עלויות מחיה לסטודנט שלומד במילאנו או רומא יכול לנוע באזור ה1000 – 1500 יורו לחודש במידה והוא מתגורר בדירת שותפים. לעומת זאת, לימודים בעיר בה השכירות זולה יותר עשויים להסתכם בהוצאות מחייה של 800 יורו לחודש לסטודנט המתגורר בדירת שותפים (כולל שכ”ד, חשבונות, אוכל ובילויים).

מספר ההקצאות לסטודנטים זרים ללימודי פיזיותרפיה באוניברסיטאות באיטליה

פירנצה – 5, מילאנו-בוקקה – 1, פארמה-3, פלרמו – 1, פאדובה – 1, מסינה – 4. הקצאות אלו נכונות לגבי שנת הלימודים 2015 ובדרך כלל הן משתנות משנה לשנה. ניתן להתעדכן בהקצאות באתר: http://www.studiare-in-italia.it

תואר בפיזיותרפיה באוניברסיטת פארמה – מאת אורן קוך, סטודנט שנה שלישית לפיזיותרפיה באוניברסיטת פארמה

  • אורך לימודי התואר הראשון בפיזיותרפיה הינו 3 שנים, הלימודים מאוד אינטנסיביים לאורך כל שלושת השנים של התואר.
  • בסוף שלושת השנים יש לעשות תזה – עבודה מחקרית
  • בשונה מן תוכנית התואר בפיזיותרפיה בישראל בה הסטאז’ נעשה בשנה רביעית, באיטליה הסטאז’ נעשה במהלך שלושת השנים של התואר. בכל שנה יש כמות מסויימת של שעות סטאז’ שצריך לעשות שבסופו של דבר משתוות פחות או יותר לכמות השעות של הסטאז בארץ. בסה”כ כמות השעות של הסטאז’ הינה כ600 שעות בכל שנה.
  • הסטאז’ נקרא טירונצ’יניו – בשנה הראשונה הסטודנטים נשלחים לגני ילדים, בתי אבות וקליניקות אורטופדיות בסיסיות. בשנה השניה הסטודנטים נשלחים בעיקר לקליניקות אורטופדיות ומעט נאורולוגיות ובשנה השלישית הסטודנטים נשלחים לקליניקות נאורולוגיות בעיקר אבל גם לקליניקה אורטופדית ספורטיבית. כלומר, ישנה התמקדות בכל המישורים.
  • תוכנית הלימודים – הלימודים בשנה א’ מתרכזים במבואות הבסיסים לפיזיותרפיה. בשנה השנייה המיקוד הוא בדר”כ על המישור האורטופדי והסטודנטים נשלחים לקליניקות שמתמחות בתחום האורטופדי – הפציינטים הם עם בעיות אורטופדיות ופחות ניאורולוגיות. כשיוצאים מהתואר יש ניסיון בכל המישורים, גם עבודה עם ילדים קטנים ותינוקות.
  • תואר שני בפיזיותרפיה – במידה ומעוניינים להתמחות בתחום ספציפי ניתן לעשות תואר שני ולבחור נושא התמחות: תחום הספורט, התחום הטיפול ידני וכו’.
  • התואר הוא מאוד אינטנסיבי ומאוד שונה באופיו מן התואר ברפואה . כל יום בין השעות 8:00-13:00 הסטודנטים הולכים לטירונצ’ניו – הסטאז’, החלק הפרקטי. מלבד זאת, הגעה לשיעורים היא חובה, ישנה בדיקת נוכחות וכיוון שהחוג הוא קטן (30 סטודנטים) המרצים מכירים כל תלמיד ותלמיד. חובה להגיע ללפחות 75% מן השיעורים. צורת לימוד זו היא שונה מאוד מן צורת הלימוד בחוג לרופאה בה הכיתות הן כיתות גדולות מאוד, בהן אין בדיקת נוכחות ואין יחס אישי לסטודנט וקשר עם הפרופסור כמו בחוג לפיזיותרפיה.
  • מבחנים – בשונה מישראל, מבחני מעבר קורס באיטליה הינה מבחנים בעל פה.  המרצה שואל שאלות והסטודנט צריך לענות מייד (באיטלקית כמובן). במהלך התואר יש מעט מאוד בחינות בכתב, רובן מתקיימות בפורמט של בחינה בע”פ. לכן סטודנטים חייבים לשלוט בשפה האיטלקית בצורה טובה ולהתבטא בצורה ברורה ומהירה. בכל סוף שנה נערכים מבחנים הבודקים את היכולות – מבחן פרקטיקה מעשי שבודק את היכולות במישור האורטופדי או הניאורולוגי בהתאם לסטאז’ אותו ביצע הסטודנט באותה השנה.
  • מבחני “בלוק”- בכל שנה מתקיימים ארבעה מבחני בלוק. יש לעבור את כל ארבעת המבחנים עד סוף ספטמבר, אחרת, לא ניתן להמשיך לשנת הלימודים הבאה.
  • יום לימודים של סטודנט לפיזיותרפיה מתחיל בשעות הבוקר המוקדמות בסטאז’, לאחר מכן בשיעורים באוניברסיטה שמסתיימים בסביבות 18:00בערב. שעות הערב מוקדשות ללמידה למבחנים ותרגול החומר שנלמד בכיתה. כך יוצא שלמעשה סטודנטים לפיזיותרפיה מסיימים ללמוד רק בשעה 23:00 בלילה. סטודנטים זרים לרוב צריכים להשקיע זמן רב יותר בתרגול והבנת החומר בשל פערי השפה.
  • שיעורי חוץ – לעיתים מתקיימים בשיעור בבית חולים או מקומות רלוונטיים אחרים ללמידה. לעיתים השיעורים מתקיימים מחוץ לעיר ודורשים נסיעות וזמן לימודים ארוך.
  • התואר אינו פשוט, אך עם הרבה מאמץ, השקעה ורצון גם סטודטים זרים יכולים לסיים את התואר בהצלחה!

*המידע עשוי להשתנות מאוניברסיטה לאוניברסיטה ומשנה לשנה, לקבלת מידע פרטני ומדוייק יש לפנות לאוניברסיטאות או המוסדות הרלוונטיים.

מעוניינים לקבל פרטים נוספים על המכינה ללימודי פיזיותרפיה באיטליה? השאירו פרטים וניצור קשר בהקדם

הצטרפו לקבוצה של סטודנטים ישראלים לרפואה באיטליה

תהליך הקבלה ללימודי רפואה באיטליה עשוי להשתנות משנה לשנה. מטרת הפוסט היא מסירת מידע, המידע עלול להשתנות או להתברר כשגוי, השימוש במידע המופיע באתר הוא באחראיות הגולש בלבד. 

  • יש לקחת בחשבון שבשל התפשטות מחלת הקורונה בעולם ובאיטליה בפרט עשויים להיות שינויים בלוח הזמנים של שנת הלימודים הקרובה.

מסלולי לימוד איטלקית ומכינות

לוגו לימודים באיטליה

מעוניינים בפרטים נוספים על לימודי פיזיותרפיה ומכינות לימודים?