אילו דברים צריך לעשות לפני שעוזבים את הארץ?

המעבר לאיטליה מאוד מרגש ודורש הכנות מוקדמות. חלק מכם עוברים לאיטליה לצורך לימודים, עבודה. או מעבר ארוך טווח אחר. על מנת לעשות את המעבר קצת יותר קל, הכנתי רשימה עם המלצות של מה כדאי לעשות לפני המעבר מישראל לאיטליה.

1. בנק –
יפוי כוח על חשבונכם בבנק – גשו לסניף הבנק שלכם עם אחד ההורים והחתימו אותו על יפוי כוח על חשבונכם. אינכם יכולים לדעת מה יקרה במהלך התקופה הארוכה שתשהו באיטליה וסביר להניח שתחזרו לישראל רק אחת לחצי שנה – שנה ולכן עדיף שאחד ההורים יהיה בעל יפוי כוח על חשבונכם לכל מקרה שיהיה (נניח כרטיס האשראי שלכם יגנב ותרצו שאחד ההורים שלכם יוכל לקחת אותו מהבנק בשבילכם)
מט”ח בחשבון הבנק – פתחו חשבון מט”ח בחשבון הבנק שלכם, הגדירו שכרטיס האשראי שלכם ימשוך את הכסף תמיד מן המט”ח. רכשו יורו לחשבונכם או קחו עמכם יורו במוזמנים. בהזדמנות זו שאלו את הפקיד בבנק ולמדו על העמלות של המרה למט”ח ומשיכתו בקספומטים באיטליה

2. ביטוח לאומי – גשו לביטוח לאומי לקבלת קוד לתשלום דמי הביטוח הלאומי אונליין, או קבעו הוראת קבע לתשלומי ביטוח לאומי. בכל אופן אם אתם מגיעים לאיטליה למטרות לימודים ומתכננים לחזור לישראל, לא מומלץ לרוץ ולבטל תשלום לביטוח לאומי, אם בכל זאת החלטתם לבטל תושבות וביטוח לאומי אנא התייעצו עם יועץ מקצועי לפני קבלת החלטה זו. 

3. רפואה כללית – הביטוח הרפואי המקומי באיטליה לא מעניק שירותי מעבדה בחינם או ביקור אצל רופאים מומחים ללא תשלום. לכן אמליץ כחודש בערך לפני הנסיעה לגשת לרופא המשפחה ולבקש לעשות בדיקות דם ושתן כלליות, להוציא מרשמים ארוכים לתרופות שאתם נוטלים באופן קבוע (לבנות – גלולות למשל) לגשת לבדיקות כלליות אצל רופאים מומחים כמו רופא עיניים או גניקולוג לבנות.
 רפואת שיניים – מומלץ ללכת לביקור אצל שיננית לניקוי אבן ולעשות בדיקה כללית ולוודא שאין חורים בשיניים שצריך לטפל בהם. טיפולים אצל רופא שיניים במדינה שאינכם מכירים או דוברים את שפתה עשויה להיות חוויה לא נעימה. 

ביטוח רפואי – מומלץ לפני המעבר לדאוג לביטוח רפואי מהארץ שיכסה אתכם באיטליה.

4. מה לארוז?  בדקו עם חברת התעופה מהו משקל וגודל התיק שבאפשרותיכם לקחת עמכם וכמה יעלה לכם תוספת משקל או תוספת מזוודה ובהתאם לכך לתכנן מה תקחו עמכם.  ישראלים רבים נוהגים לקחת עמם גם אוכל מישראל כמו טחינה או במבה, חשוב לציין שלרוב שניתן למצוא מוצרים כאלו בערים הגדולות באיטליה, אך אם אתם שומרי כשרות מומלץ להגיע עם כמות אוכל שתספיק לימים הראשונים.  

5. סלולר ואינטרנט – תוכלו לעשות סים איטלקי עם אינטרנט כבר בימים הראשונים להגעתכם לאיטליה. אך בכל אופן אמליץ להפעיל תוכנית חו”ל מחברת הסלולר הישראלית שלכם לכמה הימים הראשונים. (גולן טלקום מציעים בדרך כלל תוכניות בעלות נמוכה מאוד). בכל אופן מומלץ גם לברר עם חברת הסלולר הישראלית שלכם על תוכניות אחרות שמתאימות למי שלא עושה שימוש כלל בטלפון שלו (חבל שתמשיכו לשלם לחברת הסלולר 50 שח או יותר כל חודש בשביל כמה שבועות במהלך השנה שתיגיעו לביקור בארץ)

6. דרכון – בדקו את תוקף הדרכון שלכם, אם תוקף הדרכון עומד לפוג לפני מועד הביקור שלכם בישראל מומלץ לגשת להנפיק דרכון חדש (רלוונטי גם לבעלי דרכון אירופאי, הכניסה לישראל והיציאה ממנה מתבצעת רק עם הדרכון הישראלי ולא מתאפשרת עם הדרכון האירופאי במידה ואתם אזרחים ישראלים). בהקשר זה אמליץ גם לצלם את הדרכון שלכם ומסמכים חשובים אחרים ולהשיאר עותק בתיק נפרד ובבית לכל מקרה. 

מוזמנים להוסיף בתגובות המלצות נוספות לקראת היציאה מהארץ והמעבר לאיטליה. 

הערה – כל הדברים הרשומים בכתבה זו  אינם מהווים תחליף לייעוץ מקצועי או הנחיות גופים כמו ביטוח לאומי, רשות שדות התעדופה וביקרות הגבולות וכד’. 

תגובה אחת

  1. לא ברור לי מהו תוקף הדרכון הישראלי הנדרש לטיול באיטליה. (התוקף שמעבר ליום החזרה לישראל)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *